POPIS
Ak nejaký syr už po stáročia stelesňuje srdce a dušu Holandska, tak je to práve Old Rotterdam. V Holandsku ho vyrábajú už od pätnásteho storočia a neustále dodržiavajú rovnaké postupy výroby. Starý Rotterdam zreje po dobu najmenej desiatich mesiacov za optimálnych teplotných a vlhkostných podmienok. Syroví majstri dbajú na to, aby opustil sklady vždy až v tej najlepšej kondícii. Syr je perfektný až vtedy, keď v ňom začne kryštalizácia. Teda v čase, keď sa v ňom začnú tvoriť malé, biele kryštáliky soli. Podľa nich výrobcovia poznajú, že je syr zrelý a pripravený na expedíciu. Jeho chuť je unikátne pikantná, ale zároveň krémovo jemná.
Náš tip: Tento syr je priam ideálnym spoločníkom pre víno, ružové aj biele. Bude ale tiež dobrý do rôznych syrových omáčok, na toasty alebo napríklad jednohubky. Vaši hostia budú nadšení zo syrových tanierov, ktorým bude dominovať práve Old Rotterdam.
Tip someliéra: K tomuto výnimočnému syru si doprajte rovnako dobré víno. Dajte si napríklad Chateau Roquefort - Roquefort Blan.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
10,60 €
Nový komentár