Kávu z farmy Tica Linda pestuje rodina Analynn Acuňa už viac ako 27 rokov. Odkedy Analynn Mata Acuňa vedie túto farmu, zameriavajú sa na produkciu výberovej kávy a neustále vylepšujú ich pestovateľské a poľnohospodárske postupy. Majú hlboký vzťah k životnému prostrediu, ktorý človek pochopí hneď ako uvidí ich farmu a jej fungovanie.
Majú totiž 125 hektárov pôdy, ale na pestovanie kávy sa rozhodli využívať len 15 hektárov. Zvyšných 115 hektárov využívajú na zalesňovanie! Plochy, ktoré sa predtým využívali na ťažbu dreva alebo boli vyklčované na poľnohospodárske účely, teraz rodina zalesňuje.
Od roku 2015 Analynn zainvestovala do vlastného mikromlynu a spracovávajú si svoju kávu samy, aby dohliadli na jej kvalitu. V súlade s udržateľným zmýšľaním farmy sa všetka voda použitá na spracovanie opätovne využíva a recykluje. Tým sa predchádza znečisťovaniu riek a potokov.
Chuťový profil: káva je pražená na espresso a určená pre tých, ktorí sa neboja strednej acidity. V chuti totiž vynikajú ovocné tóny nektárinky, broskyne a ríbezlí.
Vhodné na prípravu espressa.
Zloženie: 100% Arabica
Krajina pôvodu: Kostarika
Stupeň praženia: city + (medium dark– Agtron 60)
Spracovanie: washed
Minimálna trvanlivosť: udaná na obale
Balenie: 220 g
Skladujte v suchu.
Výroba/Distribúcia: Beroasters s.r.o., Žilinská cesta 507, 01311 Lietavská lúčka
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár