Výborný slovenský džem z Drienok a jabĺk.
Drienka upokojuje nervový systém. Má pozitíve účinky pri ochoreniach močového mechúra a obličiek, reumatizme a bolestiach kĺbov. Zbavuje telo prebytočnej kyseliny močovej. Priaznivo pôsobí pri ochoreniach pečene a žlčníka, či už pri akútnej alebo chronickej forme.
Plody drienky sa vďaka obsahu nutričných látok zaraďujú na popredné miesto. Prospešný je najmä obsah vitamínu C. Obsahujú aj triesloviny, minerály a provitamín A. Konzumovať sa dajú surové, sušené a obľúbené je aj ich spracovanie na kompóty, marmelády, džemy či sirupy. V neposlednom rade sa s obľubou využívajú na výrobu drahej, no dobrej a kvalitnej pálenky „drienkovice". Vzácna je preto, že z malého množstva plodov vyrobíte naozaj malé množstvo alkoholu.
Výskumný ústav ovocných a okrasných drevín a.s. Bojnice
VÚOOD a.s. je odborným pracoviskom, ktoré sa dlhodobo zaoberá výskumom, šľachtením , tvorbou nových odrôd a udržiavaním a ochranou genetických zdrojov ovocných plodín mierneho pásma. Okrem ovocných druhov sa zaoberá pestovaním poľných plodín v certifikovanej bio kvalite (obilniny, hrach, horčica), krmovín pre vlastný ekologický chov oviec mäsového plemena a spracovaním ovocia a zeleniny na šťavy, džemy a iné produkty.
Výskum
Pôsobenie VÚOOD v oblasti výskumu sa zameriavalo na aktuálne potreby ovocinárskej praxe formou aplikovaného, tzv. technologického výskumu, ktoré riešili problematiku pestovateľských technológií ovocných plodín, výskumom biotechnologických postupov pre vývoj terapeutických metód s cieľom získania výkonného biologického materiálu ovocných kultúr zbaveného patogénov, resp. pre možnosti dlhodobého uchovávania rastlín v podmienkach in vitro...
V súčasnosti pracovisko rozvíja spoluprácu v oblasti agro lesníckych systémov, kde participuje ako modelové pracovisko pre skúmanie možnosti transformácie systémov hospodárenia na agro lesnícke systémy a zabezpečuje poloprevádzkové pokusy ekologického pestovania minoritných druhov poľných plodín.
Zloženie: 41% drienka, 39% jablká, 19% cukor, pektín
Energetická hodnota: 852 kJ / 204 kcal
- Tuky: 0,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,1 g
- Sacharidy: 48,0 g
- z toho cukry: 47,0 g
- Bielkoviny: 0,8 g
- Soľ: <0,1 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C, po otvorení skladujte do + 6 °C a spotrebujte do 7 dní.
Krajina pôvodu: Slovensko
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
4,90 €
Nový komentár