Použitie:
Rasca, alebo kmín, je jednou z najstarších korenín na území Európy a v slovenských domácnostiach i jednou z najpoužívanejších. Má široké využitie pri príprave pokrmov, no zároveň sa uplatňuje i ako prírodné liečivo. Má antioxidačné, protizápalové, protikŕčové účinky a pôsobí ako stimulant. Rasca je zdrojom vlákniny a minerálov ako je železo, meď, vápnik, draslík, mangán, selén, zinok a horčík. Obsahuje tiež vitamíny E, A, C a niekoľko vitamínov skupiny B. Pokiaľ trpíte žalúdočnými ťažkosťami, odporúča sa piť rascový čaj až dvakrát denne.
Zloženie:
Rasca /Carum/
Príprava:
1. Jednu čajovú lyžičku zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút lúhovať.
2. Pre silnejší odvar môžeme rascu 5 minút povariť vo vode.
3. Zmiešajte jednu čajovú lyžičku na panvici zľahka opražených rascových semien v pohári vody a takto pripravenú tekutinu pite raz alebo dvakrát denne.
Hmotnosť:
130 g
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
2,10 €
Nový komentár