Pecorino Romano
4,39 € s DPH Zľava 0 € 0%
od 4,39 €
Pecorino Romano je tvrdý, slaný taliansky syr, vyrobený z ovčieho mlieka. Syr je vyrobený výhradne z mlieka oviec, ktoré vyrastali na pláňach Lazia a na Sardínii. Väčšina syra sa teraz vyrába na ostrove a to najmä v Gavoi. Pecorino Romano sa najčastejšie používa na cestoviny, rovnako ako známejší Parmigiano Reggiano (parmezán).
Pecorino Romano má výraznú aromatickú, príjemne ostrú, veľmi slanú chuť a je výhodný pre niektoré cestoviny s vysoko aromatickými omáčkami, ako napríklad Spaghetti alla carbonara. Rovnako ako u mnohých talianskych syrových špecialít je aj pecorino ponúkané v rôznych stupňoch zrelosti: úplne čerstvé sa volá Novello, stále má silnú mliečnu chuť. Zrelá forma stagionato chutí pikantne a slane. Ale sami vyskúšajte, aká verzia vám chutí najviac.
Energia : 1665 kJ/393Kcal Tuky: 33 z toho nasýt. mastné kyseliny: 19 g. Sacharidy menej ako: 0 g z toho cukry menej ako: 0g. Bielkoviny: 25 g Soľ: 5 g.
(Taliansko, tvrdý syr ovčí)
Upozornenie:
Syr vám čerstvo ukrojíme a zavákuujeme, aby bol chránený pri preprave a po doručení vám dlho vydržal. Vákuovo balený syr bez problémov vydrží minimálne 2 mesiace. Po otvorení či prípadnom porušení vákuového obalu (ak sa do obalu dostane vzduch) sa samozrejme musí skonzumovať do 48 hodín. Odkrojený a zabalený syr bude označený etiketou s cenou, zložením a váhou vášho vybraného druhu syra. V prípade, že máte syr ako darček alebo pozornosť, dokážeme spraviť balenie bez označenia. Stačí požiadať v poznámke pri objednávke.
Upozornenie:
Uvedené hmotnosti syra sú približné a môžu sa mierne líšiť v rozmedzí ± 10% a výsledná cena sa z toho dôvodu môže mierne líšiť od ceny v košíku.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
od 4,39 €
Nový komentár